top of page

Wie ben ik?

De lijst aan identiteiten die een mens tijdens zijn leven aanneemt is quasi eindeloos.  Ieder project, iedere situatie en zelfs iedere relatie kan gepaard gaan met een specifieke identiteit.  Soms ben ik schrijver, soms leraar, dan weer tuinier, kok, natuurgids...

Het is echter belangrijk om steeds te blijven beseffen dat geen van deze identiteiten is wie je écht bent.  Het is immers pas als we onze identiteit overstijgen dat we onszelf en elkaar wérkelijk kunnen leren kennen.  

Eénheid in verscheidenheid


Mijn naam is Diëgo Van De Keere.  Ik heb meer dan 30 jaar van mijn hele leven binnen dezelfde vierkante kilometer gewoond.  Ik kende de bomen en struiken, ik wist waar welke bloemen bloeien.  Met pijn in het hart heb ik vele prachtige stukjes natuur plaats zien maken voor buxus en gazon, maar met even veel vreugde heb ik de natuur weer nieuwe stukjes zien innemen.  Nu ik verhuisd ben, spreid ik ook mijn nieuwe wortels weer uit in de natuur in de buurt. 

 

Ik kan enorm genieten van fladderende vlinders, van vogels in de lente, van de geur van compost en van de eerste warme zonnestralen. Het gevoel onderdeel uit te maken van mijn omgeving draag ik al mijn hele leven met me mee, en wil ik ook graag aan zo veel mogelijk mensen doorgeven.

 

Zonder al het leven om ons heen heeft ons bestaan geen betekenis.  We kunnen ons niet loskoppelen van de aarde. Steeds meer mensen beginnen dit ook te beseffen.  Er is een groeiende beweging op til die er op uit is om de verbinding te herstellen tussen de mens en zijn innerlijk, tussen mens & natuur en tussen de mensen onderling.  Een heel boeiende beweging, waar ik volop wil toe bijdragen. Al mijn activiteiten draaien rond deze visie.Als een pluisje in de wind

Dat geniet met volle teugen

Vrolijk spelend als een kind

Zich op avontuur verheugend

 

Blik voorbij de horizon

Daar waar dromen welig tieren

Dansend in de zomerzon

Mag jij straks jezelf gaan vieren

 

 

Diëgo Van De Keere

 

Samenwerking
natuurkriebels logo .png

Natuurkriebels

 

Ik maak deel uit van vzw Natuurkriebels, een vereniging die de verbinding tussen mens en natuur wil herstellen.  De vereniging is/was betrokken in diverse sociaal-ecologische projecten, zoals:

 

  • buurtpark 'Het Boerenhof' in de Gentse rabotwijk

  • permacultuurschooltuin 'Het Drakennest' in de Gentse Voskenslaan 

  • Voedselbos 'Het Smoefelpark' in Maldegem

  • een oude pruimenboomgaard in Ronse die wordt omgevormd tot eco-educatief stukje Vlaamse Ardennen.

 

Verder zijn er workshops, marktjes, events, participatieve ecologische ontwerpen, culinaire creaties, natuurcoaching... kortom: alles wat maar kan helpen om het hoofddoel te verwezenlijken.  De tijd is rijp en wij zijn klaar om hem te oogsten en met iedereen te delen!

Het Voedselbos

 

In het idyllische Nokere ligt een innovatief permacultuurproject, waar je je helemaal kunt verdiepen met de uiteenlopende aspecten van permacultuur tijdens de jaaropleiding, of gewoon gezellig samen de handen uit de mouwen steken tijdens een werkdag.  Het Voedselbos streeft naar een harmonieus samengaan van landbouw en natuur, en zet in op diverse korte keten-initiatieven.  Samen met bezieler Bert Dhondt maak ik sinds eind 2014 de Gentse moestuinscène onveilig middels het begeleidingstraject van 'Gent en Garde'.

bottom of page